Kategorier
Generelt

Hva er ponnitrav?

Er du ung og interessert i hest, er ponnitrav noe for deg. Omtrent alle travbaner har konkurranser innen ponnitrav og det er gyllen mulighet for deg til å vise frem dine ferdigheter, som kusk, og prøve deg på pokalløp.

Konkurrere i Ponnitrav

Ponnitrav blir delt inn i i kategorier fra A-D og hvilken kategori ponnien din vil falle i, vil være avhengig av størrelsen på manken. Det er videre et krav, at ponnien skal være minst tre år gammel, men ikke over 18 år gammel. Rundt omkring i landet vil du vinne konkurranser som blir avholdt av de ulike forbund innen trav. Det er garantert et sted i ditt nærområde og du kan kontakte ditt lokale travforbund for mer informasjon om dette, der du bor.

Hvis du vil være med og konkurrere er det et krav du blir medlem i det lokale travforbundet og trener med dem. Du vil få trening av godkjente instruktører, slik at du får riktig veiledning på din vei mot å bli en ekte kusk! Er du mellom 8 og 21 år gammel, er du innenfor aldersgrensen for å bli ponnitravfører.

Ponnitrav i Norge og Sverige

Ponnitrav har stor utbredelse i Norge, men også hos søta bror Sverige. Faktisk, er det flere tusen aktive kusker hvis vi legger de to landene sammen. Du kan forvente et godt sosialt miljø med et sammensveiset fellesskap. Selv om det er mange kusker på landsplan, er gjerne de lokale miljøene mindre, noe som gir deg bedre oppfølging og et sterkere samhold.

Denne sporten er en unik mulighet til å komme tett på hvordan det er å være en kusk og du får prøvet deg i konkurranser. Nettopp konkurransetrening er viktig, fordi du får smake på hvordan hesten, og deg selv, reagerer under press og med et mål om å vinne.

Når du skal anskaffe en ponni

Hvis du vil ha en ponni som lever opp til kravene for løp, skal du kontakte forbundet for veiledning. Dette er viktig, fordi det er et sett med regler som skal oppfylles og det er gjerne krav til å kjøpe og selge ponnier/hester til og fra utlandet, for eksempel. Trenger du utstyr så kan dette være dyrt, så det kan være lurt å kjøpe på tilbud eller brukt!

Ponnitrav passer for alle

Ponnitrav er en sport som passer for absolutt alle, enten du er gutt eller jente, så lenge du oppfyller kravene til alder. Det er et åpent miljø og hele formålet er å rekruttere nye kusker til travsporten. Ta kontakt med ditt lokale travforbund for å få mer informasjon om innmelding, anskaffelse av ponni osv.